Zomerfeest op de Haart

Op woensdag 16, donderdag 17 en zaterdag 19 augustus viert de Haart haar Zomerfeest in en om de tent op het feestterrein van gebouw de Ringkamp aan de Huiskermatedijk.

Omdat toneelvereniging ‘de Haort’ afgelopen maanden aan het repeteren was met het onlangs opgevoerde openluchtspel ‘Teggendroads geluk’ komt op woensdagavond 16 augustus Toneelvereniging Lintelo de klucht ‘De Super Super’ spelen o.l.v. regisseur Erik Prange. Komische situaties wisselen zich in rap tempo af rondom een buurtsuper. De avond begint om 20.00 uur, toegang niet-leden € 5,00.

Op donderdagavond is er de presentatie van de wagens die iedere buurt van de Haart en omstreken versierd heeft met als thema ‘Country & Western’.

Na de presentatie is er voor de kinderen een disco en lampion optocht en de avond wordt voortgezet met de gezellige band ‘Duo Double’.

Zaterdag 19 augustus is er voor jong en oud de hele dag wat te doen op het feestterrein.

Om 9.00 uur wordt het dagfeest traditioneel geopend met het hijsen van de vlag door jeugdkoningin Diede Wikkerink en het zingen van het Wilhelmus. Daarna gaan de feestgangers in een optocht van versierde wagens naar de residentie van het koningspaar Gerben en Jeanet Mateman. Na een drankje en een verrassing wat ons daar staat te gebeuren, vertrekt de stoet weer richting feestterrein waar de soep en broodjes klaar staan.

Om 14.00 uur start het middagprogramma waarbij koning Gerben het eerste schot op de vogel zal lossen. Naast vogelschieten is er met allerlei activiteiten vermaak voor iedereen van jong tot oud.

Op zaterdagavond speelt ‘Achtung’ om het Zomerfeest met een knallende feestavond af te sluiten.

Toegang niet-leden € 5,00.