Toneelvereniging De Haort

Maandag 23 november 2015 is de oprichtingsvergadering gehouden van toneelvereniging de Haort.
Na zes keer gezamenlijk met succes een openluchtspel opgevoerd te hebben en de laatste jaren ook al gezamenlijk stukken ingestudeerd en opgevoerd te hebben, achten de toneelverenigingen Plato en Ons Genoegen de tijd rijp om samen verder te gaan.
Uit de voorgedragen suggesties voor de naam van de nieuwe vereniging werd met algemene stemmen “Toneelvereniging De Haort” gekozen.

In 2020, het eerste lustrum jaar heeft de vereniging een druk programma;

‘Geluksvogel’
In dit eerste lustrum jaar heeft de toneelvereniging een druk programma. Een aantal leden werkt mee aan de opvoering ‘Geluksvogel’ van Psalm 150, zaterdag 22 februari om 16.00 uur in Het Blauwe Meer aan De Kolk 6 in Dinxperlo. Deze opvoering is een totaalbelevenis van afwisselende muziek, toneel, zang en dans op basis van het onderduikverhaal van het joodse jongetje Joop Levy. Het waargebeurde verhaal over het dappere Varsseveldse jongetje Joop Levy en zijn ouders die jarenlang ondergedoken zaten in huis bij de familie Ebbers in Lintelo. De rol van Joop Levy wordt gespeeld door de 8-jarige Jesse van de Haort.

‘Oosterbeek 1944’
Al een aantal jaren verzorgt toneelvereniging ‘De Haort’in het voorjaar het huiskamertoneel in verenigingsgebouw ‘De Ringkamp”. In het kader van 75 jaar vrijheid heeft de toneelvereniging gekozen voor het stuk ‘Oosterbeek 1944’.
Met operatie Market Garden proberen de geallieerden Nederland verder te bevrijden. De Duitsers bieden echter felle tegenstand. Op dat moment zit de Joodse onderduikster Hanna Cohen ondergedoken bij de familie van Dalen in Oosterbeek. Door het nieuws van de luchtlandingen van de geallieerden is iedereen opgetogen. De bevrijding is nabij. Echter tijdens de aanvallen kwartiert er een Duitse soldaat bij de familie in. De ondergrondse proberen Hanna zo snel mogelijk weg te krijgen om te voorkomen dat ze betrapt wordt.  Gaat dat wel op tijd lukken?
“Oosterbeek 1944” is een spannend en aangrijpend toneelspel in 3 bedrijven en gaat over gewone mensen die “goed” of “fout” waren. Of is het toch wat minder zwart-wit dan je op voorhand zou verwachten? Het toneelstuk is geschreven door Rien Buunk en wordt geregisseerd door Reinier te Linde.
Het stuk ‘Oosterbeek 1944’ wordt zaterdag 18 en zondag 19 april opgevoerd, als huiskamertoneel in verenigingsgebouw ‘De Ringkamp’ aan de Huiskermatedijk. Aanvang op zaterdag is 20.00 uur en zondag 14.00 uur. De zaal is een half uur van te voren open. De minimale advies leeftijd is 12 jaar en ouder. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Instalatie- en reparatiebedrijf Luiten (maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur) en bij boekhandel Messink en Prinsen of via www.haart-info.nl
‘Oosterbeek 1944’ wordt ook opgevoerd op zaterdag 2 mei in Elim, t.b.v. “Stichting Restauratiefonds voor de oude St. Helenakerk aan de Markt te Aalten”. En op zaterdag 23 mei in ’t Dorpshuis in IJzerlo voor C.O.V. IJzerlo.

Blijspel
Voor de komende zomer studeert toneelvereniging De Haort  ‘De petten an de pillen’ van Bernd Gombold in. Dit blijspel in drie bedrijven wordt onder andere opgevoerd op woensdag 26 augustus tijdens het zomerfeest bij ‘De Ringkamp’ op de Haart.
Toneelvereniging ‘De Haort’ start in dit lustrumjaar met het verspreiden van een nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief wil de vereniging leden en geïnteresseerden informeren over nieuws en activiteiten van de vereniging.
Bekijk hier de  nieuwsbrief

Wie deze nieuwsbrief wil ontvangen kan dat melden via het mailadres toneelverenigingdehaort@www.haart-info.nl.

Eerdere berichten van toneelvereniging ‘De Haort’TijdrimpelsUitHetVerleden

Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 april brengt
De Haort tijdens het jaarlijkse huiskamertoneel
in het verenigingsgebouw het toneelspel
“Tijdrimpels uit het verleden”

Verdere informatie volgt t.z.tKoestukken7

In de zomer van 2017 werd het blijspel
“Koestukken 7”
opgevoerd

In het voorjaar van 2017 werd door omstandigheden geen huiskamertoneel opgevoerd in De Ringkamp.

jacqueline-0374

In de van 2016 zomer speelde de toneelvereniging het blijspel “Baokman & Baokman”.

Zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 april 2016 bracht toneelvereniging De Haort het stuk
“De zwarte hengst
” op de planken, tijdens het huiskamertoneel in verenigingsgebouw De Ringkamp.

Pas op! Schrikdraod!

Druk programma in eerste Lustrum jaar van toneelvereniging ‘De Haort’

Huiskamertoneel ‘Boerenbont en rode lampjes’

10 en 11 maart Huiskamertoneel……………… “Tijdrimpels uit het verleden”

Huiskamertoneel door omstandigheden afgelast

Huiskamertoneel op 16 en 17 april

ToneelverEENiging

Kaartverkoop huiskamertoneel gestart

29 en 30 maart Voorjaarstoneel wordt huiskamertoneel