10 en 11 maart Huiskamertoneel……………… “Tijdrimpels uit het verleden”

Haart – Een aantal jaren geleden is er voor gekozen om het voorjaarstoneel, dat voorheen altijd werd opgevoerd in de feesttent, welke dan voor het verenigingsgebouw “De Ringkamp”werd opgebouwd om te dopen naar “Huiskamertoneel”. In de grote zaal van “De Ringkamp” wordt dan het podium opgebouwd, honderd stoelen klaar gezet en wordt er op de zaterdagavond en een zondagmiddag een toneelstuk opgevoerd. De bezoekers zitten op korte afstand van het podium, waardoor ook de mimiek op de gezichten van de spelers extra goed te zien is. Een warm, knus gebeuren vandaar de benaming “huiskamertoneel.
Toneelvereniging “De Haort” is in november 2015 ontstaan door het samengaan van de toneelverenigingen Plato en Ons Genoegen. Na zes keer gezamenlijk met succes een openluchtspel opgevoerd te hebben en een aantal jaren ook al gezamenlijk stukken ingestudeerd en opgevoerd te hebben, achten de toneelverenigingen de tijd rijp om samen verder te gaan. In de eerste jaren bracht deze nieuwe vereniging  het toneelstuk “De zwarte hengst” en de blijspelen “Baokman en Baokman”  en “Koestukken 7″voor het voetlicht.
Voor het huiskamer toneel dat zaterdag 10 en zondag 11 maart wordt opgevoerd is gekozen voor het toneelstuk “Tijdrimpels uit het verleden”, geschreven door Rien Buunk en geregisseerd door Jeanine Vreeman.
Het stuk speelt zich af  in het huis van de familie Willemsen. Wilma en Harry zijn al dertig jaar heel gelukkig samen. Het enige wat hun zorgen baart is hun dochter Babette. Zij heeft een nierziekte die steeds erger wordt en waarvoor de dokters geen oplossing kunnen vinden. Een niertransplantatie lijkt de enige oplossing te zijn. Harry is zonder meer bereid een nier af te staan aan zijn dochter. En alhoewel er dagelijks transplantaties worden uitgevoerd is Wilma er op tegen en vind het veel te gevaarlijk.
Wanneer Wilma voor haar werk een paar dagen weg moet, gebeuren er dingen in huize Willemsen,
die alles alleen nog maar mysterieuzer maken en de nodige vragen oproepen. Maar wat zijn de antwoorden op deze vragen?

Een scene uit "Tijdrimpels uit het verleden"; mysterieuze zaken, waar helderheid in gegeven moet worden

Een scene uit “Tijdrimpels uit het verleden”; mysterieuze zaken, waar helderheid in gegeven moet worden

Het huiskamertoneel begint zaterdagavond om acht uur en zondagmiddag om twee uur. Beide keren is de zaal een half uur van tevoren open. Vanwege het beperkte aantal plaatsen zijn er kaarten in de voorverkoop te verkrijgen bij Boekhandel Messink & Prinsen en Tuincentrum en Hoveniersbedrijf De Bree, tijdens openingstijden. Ook zijn kaarten bij Installatie- en reparatiebedrijf Luiten verkrijgbaar en in verband met de beperkte openingstijden daar ook telefonisch te reserveren. De kaarten kosten € 7,50, inclusief een kop koffie of thee.