Eerste ‘Haartse tas’ uitgereikt

Van links af Han Langeler, Annette Rots met Lieke (bijna 2) op de arm, Thijs (10), Lars (7), Arnold en Marit (5) Rots, en Roy Schutte. Foto: Lydia ter Welle

HAART – Han Langeler van Haarts Belang en Roy Schutte van de Haartse Oranjevereniging hebben vrijdag de eerste Haartse tas uitgereikt aan de familie Rots die sinds half juni woont aan de Lieversdijk op de Haart. In de tas, die wordt uitgereikt aan mensen die nieuw zijn komen wonen op de Haart, zit een informatiepakket over De Haart en zijn verenigingen, en verder kleine welkomstcadeautjes van ondernemers op de Haart.

Door Lydia ter Welle

Roy Schutte vertelt: “Het plan voor deze welkomsttas kwam vanuit de leden. Zij bedachten dat het een goed idee is om mensen die nieuw komen wonen op de Haart welkom te heten, met wat informatie over de buurtschap en zijn verenigingen. We zijn gaan denken over de aanpak en kwamen op de ondernemers erbij te betrekken. Verbazingwekkend hoeveel – vaak eenmansbedrijven – ondernemers er zijn op de Haart, naast natuurlijk veel agrarische ondernemers. De ondernemers waren enthousiast, en leverden allemaal een kleine bijdrage aan de inhoud van de tas.”

Besloten werd om 1 januari 2020 als startdatum te kiezen. Han Langeler: “Je moet ergens een grens stellen, en dat werd die datum. Toen hebben we de tassen laten maken en gevuld. Maar voordat we toekwamen aan het uitreiken ervan, sloeg corona toe. Toen hebben we de uitreiking uitgesteld, maar nu gaan we ze uitreiken, uiteraard ‘coronaproof’.”

De familie Rots, bestaande uit Annette en Arnold Rots en hun kinderen Thijs (tien jaar), Lars (zeven), Marit (vijf) en Lieke (bijna twee), is half juni vanuit het dorp Aalten verhuisd naar de Lieversweg. Voor Annette was het ’terugkeren naar de roots’, want zij is opgegroeid op de Haart, ging naar school op het Möllenveld, net als haar kinderen dat gaan doen. Het wonen op de Haart bevalt de familie uitstekend; de tas nemen ze met veel plezier in ontvangst.

Haarts Belang en de Haartse Oranjevereniging gaan in de komende tijd nog zes tassen uitreiken aan nieuwe bewoners van de Haart. “Ja, er komen best veel mensen nieuw hier wonen, en als straks die ’tiny houses’ worden gerealiseerd, komen er nog meer. Mooi voor onze buurtschap en voor onze school!”, aldus Schutte en Langeler.