Zomerfeest 2014

 

Koningsparen 2013

Van 27 tot en met 30 augustus viert Oranjevereniging Ons Genoegen haar jaarlijkse zomerfeest op het terrein rondom de Ringkamp aan de Huiskermatedijk 4.

Het zomerfeest wordt woensdagavond 27 augustus geopend met een toneelavond.

Toneelverenigingen Ons Genoegen en Plato spelen gezamenlijk het Blijspel: Waar ligt Hengelo? Aanvang 20.00 uur.

Donderdagavond 28 augustus:

Deze avond wordt het één groot feest bij de Ringkamp.

De versierde wagens worden weer gekeurd door ons koningspaar, die dit jaar het thema Rockabilly  (jaren 50 stijl)  hebben bedacht.

Vanaf 20.00 uur worden de wagens gepresenteerd.

Na de wagenversierwedstrijd spektakel  staat er van alles te gebeuren.

De kinderen worden  vermaakt met een lampionnenoptocht en een kinderdisco en als klap op de vuurpijl hebben we vele muzikale talenten benadert van de Haart om er een waar muziekspektakel van te maken.

Zaterdag 30 augustus:

We vertrekken om 9.00 uur na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus, onder muzikale begeleiding van dweilorkest “Windkracht 11” uut Grolle richting het koningspaar Jeanine en Henk jan Hoftijzer en hun kinderen, met in de koets de jeugdkoning Tim Jansen en zijn jeugdkoningin Lika Altink.

Na verblijf bij de familie Hoftijzer, waar het één grote verrassing is wat ons staat te gebeuren, mag de koning met zijn gezin in de koets en gaan we richting de Ringkamp waar we omstreeks 12.00 uur verwacht worden.

Om 14.00 lost onze koning het eerste schot en wordt officieel het middagprogramma geopend.

Naast het koningschieten, jeugdkoningschieten, fladderschieten en roosjesschieten is er natuurlijk weer van alles te doen op de Ringkamp.

Ook dit jaar hebben we weer prachtige, leuke, moeilijke en maffe spelletjes bedacht voor groot en klein. Iedereen heeft kans om een prachtige prijs mee naar huis te nemen.

Ook de middag zal  “Windkracht 11” heel wat vrolijke noten laten horen.

Aan het eind van de middag en ook ’s avonds zal “ ’t Noorden” zorgen voor de inwendige mens.

Zaterdagavond wordt het zomerfeest weer afgesloten met een grandioze feestavond.

Iedereen wordt dan om 20.30 verwacht in de tent om de nieuwe koningsparen te verwelkomen en hun het allerbeste te wensen voor het komende jaar.

Deze avond treedt de band:  “Blixem” op!

We hopen op een spetterend feest waar we dan dit zomerfeest weer mee kunnen afsluiten.