Wonen op ’t Haartse Bos, voor elk wat wils.

Het bestemmingsplan ‘Haartse bos is in januari 2011 vastgesteld. Het plan biedt dan ruimte voor starterswoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kap-woningen. In eerste instantie kwam de realisatie moeizaam op gang. Met name voor de starters-woningen ging het een aantal keren niet door, omdat wanneer er een geïnteresseerde kandidaat was, niet de tweede kandidaat gevonden kon worden, waardoor de realisatie van de woningen niet door ging. De laatste tijd zijn er een aantal woningen gebouwd op het Haartse Bos. Echter nog geen starterswoningen.

Huren
Begin van dit jaar kwam wethouder Ted Kok met het voorstel om in de kleine kernen, betaalbare huurwoningen voor starters te realiseren.
Er blijkt een ‘mismatch’ op de woningmarkt te zijn. Er zijn dringen woningen nodig voor starters en senioren. Door de oplopende koopprijzen en een te klein aanbod van huurwoningen is er geen aanbod voor starters. Het plan van Ted Kok is om 10 woningen te realiseren, verdeeld op de kleine kernen. De huurprijs zal ca. € 500,- per maand zijn. De woningen zijn verplaatsbaar en blijven staan, zolang er in de betreffende kern vraag naar is. De woningen zijn te huur voor een tijd van2 tot 7 jaar, dit is afhankelijk van de leeftijd. Voorwaarde is, dat de huurder afkomstig is uit de betreffende buurtschap of een sociale  binding heeft met de buurtschap, bijvoorbeeld terugkerende studenten.
‘Hiervan dienen namen en rugnummers bekend te zijn’. Er wordt nog nagedacht over de juridische constructie van het lokale woningbedrijf.Geïnteresseerden kunnen zich melden via Haarts Belang;
mail: haartsbelang@www.haart-info.nl of app 06 42 006 641

Kopen kan ook
Onlangs kwam makelaardij Lensink Gussinklo met het plan om 5 “tiny houses” te realiseren op ’t Haartse bos. Met een koopprijs van € 150.000,- kan dit interessant zijn voor starters en senioren.
Voor meer informatie en aanmelden kan men contact opnemen met Lensink Gussinklo via; info@lensinkgussinklo.nl

Twee-onder-een-kap
Bouwbedrijf Bepam is voornemens te starten met de bouw van een multifunctioneel dubbel woonhuis met een slaap- en badkamer op de begane grond.
Indeling: Begane grond: entree met toilet en trapopgang, open keuken, ruime bijkeuken, tuingerichte woonkamer met openslaande deuren, ruime slaapkamer, badkamer met douche, toilet en wastafel.
Verdieping: vrij indeelbare zolder. De koopsom is  € 327.777,- v.o.n.
Verdere details; Woonopp.: ca. 122 m², Inhoud woning: ca. 440 m³, Goede isolatievoorzieningen, Verwarming via luchtwater warmtepomp, Kunststof buitenkozijnen, De woning is v.v. zonnepanelen.
info@blekkinkmakelaardij.nl

Een gevarieerd aanbod, voor huren en kopen, voor elke wat wils