Update planning Glasvezel Buitenaf Aalten Oost Gelre

Je hebt het vast al gezien, de aanleg in het buitengebied van Aalten – Oost Gelre is ver gevorderd. Er is alleen wat vertraging ontstaan. Dit komt door uiteenlopende factoren, zoals grondaankoop en de benodigde vergunningen voor boringen onder de nieuwe N18. De planning is daarom voor het hele gebied aangepast. Naar verwachting kunnen alle bewoners van het buitengebied van Aalten – Oost Gelre voor het einde van het eerste kwartaal van 2019 gebruik maken van glasvezel.

Huisaansluitingen niet direct actief
In een aantal gebieden waren de huisaansluitingen al aangelegd, maar heeft het even geduurd voordat de Internet Service Providers aan de slag konden. Om glasvezel te kunnen gebruiken moeten de POP (verdeelpunt) en de aansluitingen eerst geactiveerd worden. Hierbij is wat vertraging ontstaan. De problemen zijn grotendeels verholpen en zullen in de komende weken volledig opgelost zijn. In de drie gebieden waar de POP en de huisaansluitingen geactiveerd zijn, zijn de Internet Service Providers bezig met het aansluiten van de abonnementen. In vier POP-gebieden is de aanleg klaar, maar nog niet geactiveerd. Het streven is om deze voor het einde van het jaar geactiveerd en getest te hebben. De providers zouden dan vanaf januari in deze vier gebieden van start kunnen. De aanleg en activatie van de overige POP-gebieden wordt in het eerste kwartaal van 2019 afgerond.
Kijk voor meer informatie en de actuele planning (per POP-gebied) op onze website: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/aalten-en-oost-gelre/aanleg/planning/