Oktobernieuws van ’t Zunnekuuksken

Peuterspeelzaal ’t Zunnekuuksken is dit schooljaar gestart met een gezellig groepje kinderen. Op maandag komen zeven kinderen spelen en op vrijdag zijn dat er zes.
We zijn gestart met het thema wonen. Veel kinderen brachten een foto van hun huis mee en lieten deze trots aan de juffen en de andere kinderen zien. “Kijk dat is mijn huis”.
We besteedden veel aandacht aan de kamers van het huis, waar slaap je en waar wordt het eten gekookt. Dat moet natuurlijk in de keuken. De kinderen hielpen enthousiast mee met het koken en opeten van appelmoes.
We bekeken de materialen waarvan je een huis kunt bouwen, nou die steen was echt wel zwaar en het hout dat was licht. Er stond een echte werkbank in de klas, met echte hamers, spijkers en hout om te timmeren. Je moest echt wel op je beurt wachten, want iedereen wilde graag echt timmeren.
De kinderen speelden ook fijn met het nieuwe (speelgoed)gereedschap, dat we van het donateursgeld hebben aangeschaft. Ja, ja een echte Bosch-set. Samen met Wim Luiten werd er een echt nestkastje gemaakt, meneer Philip hing deze, onder toezicht van de peuters, aan een boom, zo dat we het goed in de gaten kunnen houden.
In de herfstweken lezen we het verhaal van “Eendje in de regen” en besteden we veel aandacht aan wat er buiten allemaal gebeurt.
Elke maandag- en vrijdagmorgen vanaf 11.00 uur mogen kinderen die nog niet op de peuterspeelzaal komen vrijblijvend meespelen met de groep. Heeft u een (oppas)kindje tussen 1,5 en 4 jaar komt u dan gerust een keertje langs. Het is geheel vrijblijvend.
Peuterspeelzaal ’t Zunnekuuksken   Haartseweg 12a   Aalten.

Bekijk hier de andere  foto’s

 003