De wereld ontdekken in het voelparadijs

logo-zunnekuuksken-laatste-

De nationale voorleesdagen zijn dit jaar van 22 januari tot 1 februari.
Het doel van deze dagen is het voorlezen te bevorderen. Alle kinderen krijgen goede stimulans voor hun ontwikkeling als zij regelmatig worden voorgelezen. Men kan hiermee dan ook niet vroeg genoeg beginnen.

Ook op peuterspeelzaal ’t Zunnekuuksen wordt aandacht besteed aan de nationale voorleesdagen.
Alle kinderen krijgen het boek “10 vingertjes en 10 teentjes” mee naar huis. Drie weken mogen de kinderen samen met hun ouders het boek steeds weer lezen. Op de peuterspeelzaal staat alles in het teken van dit boek; met name de handen staan centraal.

Jonge kinderen ontdekken de wereld voor een groot deel via hun zintuigen, het voelen is hiervan een belangrijk onderdeel. Daarom organiseert ’t Zunnekuuksken in aanloop naar het voorleesontbijt op maandag 20 januari  “het Voelparadijs”. Op deze morgen is de speelzaal van basisschool ’t Möllenveld op de Haart te Aalten omgetoverd in een paradijs voor de zintuigen. De kinderen kunnen spelen met zand, water, modder en andere vervormbare materialen, er is een kussenhoek waar heerlijk gesnoezeld kan worden, ook de zelfgemaakte ballenbak biedt mogelijkheden tot ontdekken.

Omdat deze activiteit waardevol is voor alle jonge kinderen van 0 tot 4 nodigen wij ook kinderen uit die niet op onze peuterspeelzaal komen.
Maandagmorgen 20 januari vanaf 11.00 tot 12.00 uur is “HET VOELPARADIJS” geopend voor peuters met hun ouder/verzorger/oppas.
Peuterspeelzaal ’t Zunnekuuksken vindt u in basisschool ’t Möllenveld aan de Haartseweg 12 in Aalten.
Meer informatie vindt u op onze website www.zunnekuuksken.stap-aalten.nl