23 september 2018
Door Redactie

“De Hele Haart Bakt” – bakt weer verdan!

Een nieuw bakseizoen staat weer voor de deur. Na een lange hete zomer maken we het binnen weer gezellig! Wat is er dan lekkerder dan de geur van zelfgebakken taart of koek. Vooral in de Ringkamp, dat kun je soms een week later nog ruiken! We hebben weer volop inspiraties opgedaan en kunnen bijna niet wachten tot het weer oktober is en er weer gebakken wordt in de Ringkamp.
De variatie in de baksels is groot en telkens weer een verrassing voor ons allen! Het is niet moeilijk, het is alleen maar leuk, gezellig en uitdagend. Maar ook om te ontdekken dat je meer kunt dan je altijd hebt gedacht. Waar we zelf altijd van genieten is, het plezier te zien dat iedereen er aan beleeft om iets lekkers te maken voor thuis, of je bewaart het nog even in de diepvries.
Ook dit seizoen starten we weer met een avond en een middaggroep, tot  maximaal 16 personen. Op woensdagavond zal Gerda te Winkel  ook zorg dragen voor de organisatie van dit creatieve evenement. De kosten voor deelname zijn €15,=  inclusief  2 consumpties (koffie/thee of fris). De mogelijkheid is om 1 of 2 keer in de maand deel te nemen.
Mocht je mee willen bakken geef je dan op voor 1 oktober 2018 bij  Riekie Heersink: tel 0543-474994   of via de mail:  g.heersink@kpnplanet

Kijk voor de data en de tijden naar het complete  ActiviteitenoverzichtDeRingkamp hieronder.

 

4 augustus 2018
Door Oranjevereniging Ons Genoegen

Zomerfeest 2018

We beginnen het zomerfeest op

woensdagavond 22 augustus met een  toneelavond.

Dit jaar staat toneelvereniging de Haort op de planken met het stuk:

Bruin café dubbel D        geschreven door Evelien Evers

Bruincafé dubbel D is een kluchtig blijspel in 3 bedrijven.

Waarom dubbel D? Het is niet wat u denkt. Dubbel D staat voor Derkje en Dorien. Een paar vrolijke zussen die samen een bruin café runnen. Het café wordt bezocht door uitgesproken karakters. De ene bezoeker heeft altijd gelijk, de andere drinkt een borreltje te veel en de derde overdrijft nogal. Zo komen er nog meer verschillende mensen het café bezoeken. Maar het zijn barre tijden voor de dames nu er binnen niet meer gerookt mag worden. Zouden ze het hoofd boven water kunnen houden?

 

Rolverdeling:

Derkje:                                   Jeanette Mengers

Dorien:                                   Ria te Linde

Berend:                                   Barry Schotman

Harm:                                     Leon Grievink

Kees:                                      Thijs ter Maat

Juul:                                       Wilma Elburg

Jet:                                          Erica Wikkerink

Evert Jan:                               Benno Prange

Wilma:                                   Corinna Peters

Reint:                                     Reinier te Linde

Souffleuse:                             Marian Langeler

Toneelmeester:                      Ilse Wikkerink

Regie:                                     Ina Hoitink

Decorbouw:                            eigen leden

 

Aanvang 20.00 uur

In de pauze is er een verloting met drie grote prijzen en een verloting voor kinderen van de basisschool met drie grote prijzen.

 

Donderdagavond 23 augustus   

Deze avond wordt het één groot feest bij de Ringkamp. Deze donderdagavond staat in het  teken van Oktoberfest.  Waarbij uit bierpullen zal worden gedronken en bratwurst te koop zal zijn.

Dit is ook het thema voor de wagens.

Het zou leuk zijn als iedereen deze donderdagavond zijn kleding aanpast aan het thema.

Het presenteren van de wagens gebeurd dit jaar op een andere manier, er hoeft niet per wagen uitgelegd te worden waarom men zou moeten winnen.

De versierde wagens worden gekeurd door het koningspaar.

Oranjevereniging Ons Genoegen zorgt voor een collectieve verzekering voor alle deelnemende wagens voor de zaterdagmorgen.

Na de wagenversierwedstrijd  staat  ” Freeline    klaar in de tent om er samen met ons een gezellige avond van te maken.

De kinderen worden vermaakt met een lampionnenoptocht.

 

Vrijdagmiddag 24 augustus.

Deze dag wordt `s middags vanaf 13.00 uur het terrein klaargemaakt voor het dagfeest van zaterdag.

 

Zaterdag 25 augustus

We vertrekken om 9.00 uur na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus, richting het koningspaar Jochem Wikkerink en Malou van de Groep. De koets rijdt voorop met op de heenweg  de jeugdkoningin Jessy ten Pas en haar jeugdkoning Wessel Smees.

 

jacqueline-0386

 

Na verblijf bij het koningspaar aan de Haartseweg, waar het één grote verrassing is wat ons staat te gebeuren, gaat het Koningspaar in de koets en gaan we richting de Ringkamp waar we omstreeks 12.00 uur verwacht worden voor eigengemaakte groentesoep en broodjes.

Om 14.00 uur lost Jochem Wikkerink het eerste schot en wordt officieel het middagprogramma geopend.

Naast het koningschieten, jeugdkoningschieten, fladderschieten en roosjesschieten is er natuurlijk weer van alles te doen op het terrein van de Ringkamp.

De spelletjes commissie heeft dit jaar weer leuke spelletjes bedacht voor groot en klein. Iedereen heeft kans om een prachtige prijs mee naar huis te nemen.

Aan het eind van de middag en ook ’s avonds zal “ ’t Noorden” zorgen voor de inwendige mens.

Zaterdagavond wordt het zomerfeest afgesloten met een grandioze feestavond.

Iedereen wordt 20.30 uur verwacht in de tent om de nieuwe koningsparen te verwelkomen en hen het allerbeste te wensen voor het komende jaar.

Deze avond treedt de band:  “Kaliber” op!

We hopen op een spetterende avond waar we dit zomerfeest mee kunnen afsluiten.

 

 

 

3 juli 2018
Door Redactie

‘Wild Westen op ’t Möllenveld

Vrijdag 6 juli is het schoolfeest van CBS ’t Möllenveld. Het thema van dit schoolfeest is ‘Wild Westen’
’s Ochtends bouwen de leerlingen een cowboy/indianendorp. U bent van harte welkom om deze te komen bewonderen.
Vanaf 13.00 uur is er een spelletjesmiddag. Ouders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zij worden uitgedaagd om het met de spelletjes tegen de kinderen op te nemen.
Om 15.00 uur is het einde van het schoolfeest.

23 mei 2018
Door Redactie

Haarts Fotocollectief drie keer op rij winnaar fotowedstrijd

Vanaf volgend jaar wedstrijd op de Haart

Gelezen in Aaltens Nieuws – Door Karin Stronks

DE HAART – Het Haarts Fotocol-lectief heeft voor de derde keer op rij de clubprijs van de regio-nale digitale fotowedstrijd van de Fotobond Gelderland Zuid voor amateurfotoclubs gewonnen. De Haartse fotoclub won met een serie van acht foto’s, in zwart-wit afgedrukt, met het thema ‘Eenzame schuurtjes in het landschap’. De foto’s zijn gemaakt door acht verschillende fotografen. De samenhang en de details van de aangeboden series werden beoordeeld door een driekoppige deskundige vakjury.

Bronzen camera
Het Haarts Fotocollectief is erg blij met deze bijzondere prestatie. Het is niet eerder voorgekomen dat een fotoclub drie keer achtereen de eerste prijs heeft gewonnen. Ronald Kobessen, voorzitter van de Haartse fotoclub,, zegt niet zonder trots: “We mogen de wisselbeker, de bronzen camera, nu houden. De clubprijs wil zeggen dat we met onze serie van acht foto’s van acht verschillende fotografen met één thema de eerste prijs in de wacht hebben gesleept. Twaalf fotoclubs deden mee met deze wedstrijd die werd georganiseerd door fotoclub Objectief uit Ede. Deze club heeft aangegeven te willen stoppen met het organiseren van deze wedstrijd en omdat wij nu drie keer op rij hebben gewonnen voelden we ons geroepen om de organisatie vanaf volgend jaar op ons te nemen. We zetten De Haart zo mooi op de kaart!”

Arnold Joost
Bij de regionale digitale fotowedstrijd mochten de deelnemende fotoclubs zelf het thema kiezen voor de serie van acht foto’s. Jeanette Mertens, bestuurslid van Haarts Fotocollectief, geeft aan: “We hebben samen het thema ‘eenzame schuurtjes in het landschap’ gekozen en besproken, onze achttien leden zijn allemaal met het thema aan het werk gegaan. Dat resulteerde in een aanbod van 45 foto’s die we hebben overgedragen aan een onafhankelijke persoon met verstand van zaken. Dit jaar heeft Arnold Joost onze foto’s bekeken, hij heeft de acht foto’s voor de fotowedstrijd geselecteerd.” Han Beernink, Haarts Fotocollectieflid, vervolgt: “Natuurlijk is het jammer als jouw foto er niet bij zit maar we waren het allemaal eens met de keuze en waardeerden de ‘scherpe blik’ van Arnold. Op deze manier hebben we het de voorgaande jaren ook gedaan en nu drie keer achter elkaar gewonnen!”

De Haart op de kaart
Alle ingezonden foto’s voor de regionale digitale fotowedstrijd werden ook afzonderlijk beoordeeld en besproken door de jury. “Fotoclub Helios uit Aalten heeft het individueel heel goed gedaan”, vertelt Ineke Nagel van Haarts Fotocollectief. Toon Lankamp: “Al onze foto’s zijn zwart/wit afgedrukt. We hebben ook op de details gelet, het randje om onze acht foto’s is exact hetzelfde. Dat benadrukt ook het feit dat de foto’s bij elkaar horen. De jury let ook op deze samenhang, deze details.” Volgend jaar neemt Haarts Fotocollectief de organisatie van de regionale digitale fotowedstrijd op zich. “De organiserende fotoclub stelt de vakjury samen, meestal zijn dat landelijk bekende fotografen. Dit jaar zaten Nelleke den Boon, Ad Witte en Jan Donders in de jury. Door het organiseren van deze fotowedstrijd zetten we de Haart mooi op de kaart”, aldus Ineke Nagel.