Zomerfeest

We beginnen het zomerfeest op woensdagavond 28 augustus met een  toneelavond. Dit jaar staat de toneelvereniging uit Barlo op de planken met het stuk:

             Puur Natuur   Bernd Gombold

Vertaald en bewerkt door B. ten Velde tot “Vlinders in de boek”

Oma Marie wil eur 75ste verjaordag neet in huus of ‘n restaurant vieren, zo as de meesten van euren leaftied dat doot. De weduwe neudigt eur gezin uut in eure olde hutte midden in  ́t bos. Daor hef ze vrogger mooie vakanties met eur gezin beleafd.

Eure volwassen kinder könt ’t jammer genog, neet meer zo good met mekaare vinden. Toch nemt ze de uutneudiging met terugholdendheid an, maor schaamt zich neet hun onvrea ronduut te melden. D ́n enen vundt  ́t maor niks, d ́n andern nuumt  ́t geldverspilling en de jongste nog thuus wonnende zönne was lever gaon barbecueën. Kleindochter Christine vundt ’t, gelukkig veur oma, wal allemaole ‘vet cool’.

‘n Rustig weekeinde wordt ‘t alles behalve. Oma vundt in de blokhutte ’n tasse met inhold en dee wilt ze allemaol wal heel geerne hebben. Allerlei rare leu komt langs, dee ieder veur zich reden hebt de blokhutte te bezeuken en zorgt daorbi ́j veur völle verwarring en hilarische ontwikkelingen.

                                         ROLVERDELING:

Oma Marie:                                                                         Nienke te Brinke

Erik : zoon van Marie                                                          Benny Westerveld

Lydia: vrouw van Erik                                                         Rianne Lammers

Christine: hun dochter                                                         Saskia Koskamp

Tristan: vriend van Christine                                              André Koskamp

Rudi: zoon van Marie                                                          Marijn van Eerden

Martha: dochter van Marie                                                  Dea te Brinke

Geert Hartman:                                                                  Hermen Ligterink

Manus Aalderink:                                                               Bas Koskamp

Carola Knol:                                                                        Laura Brethouwer

Tom:                                                                                     Marten Lageschaar

Regie:                                                                                    Benny Wikkerink

Aanvang 20.00 uur

In de pauze is er een verloting met drie grote prijzen en een verloting voor kinderen van de basisschool met drie grote prijzen.

Na afloop van het toneel is er de mogelijkheid om gezellig na te kletsen.

Donderdagavond 29 augustus   

Deze avond wordt het één groot feest bij de Ringkamp. Deze donderdagavond staat in het  teken van Oktoberfest.  Waarbij uit bierpullen zal worden gedronken en bratwurst te koop zal zijn.

Dit is ook het thema voor de wagens. Het zou leuk zijn als iedereen deze donderdagavond zijn kleding aanpast aan het thema. Het presenteren van de wagens gebeurd dit jaar op dezelfde manier als vorig jaar. De versierde wagens worden gekeurd door het koningspaar. De wagens die deelnemen aan de wagenversierwedstrijd worden tussen 19.30 en 19.45 verwacht op het terrein van de Ringkamp. Om stipt 20.00 uur ( Géén “Haorts kwartiertjen!”) beginnen we met het opstellen van de wagens.

Na de wagenversierwedstrijd  staat  ” Freeline ”    klaar in de tent om er samen met ons een gezellige avond van te maken. De kinderen worden o.a. vermaakt met een lampionnenoptocht.

Vrijdagmiddag 30 augustus.

Deze dag wordt `s middags vanaf 13.00 uur het terrein klaargemaakt voor het dagfeest van zaterdag.

Zaterdag 31 augustus

We vertrekken om 9.00 uur na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus, richting het koningspaar Gosia en Henk klein Hesselink. De koets rijdt voorop met op de heenweg de jeugdkoningin Eva Joost en haar jeugdkoning Siebum Reesink. Na verblijf bij het koningspaar aan de Lieversdijk, waar het één grote verrassing is wat ons staat te gebeuren, gaat het Koningspaar in de koets en gaan we richting de Ringkamp waar we omstreeks 12.00 uur verwacht worden voor eigengemaakte groentesoep en broodjes.

Om 14.00 uur lost Gosia klein Hesselink het eerste schot en wordt officieel het middagprogramma geopend.

Naast het koningschieten, jeugdkoningschieten, fladderschieten en roosjesschieten is er natuurlijk weer van alles te doen op het terrein van de Ringkamp.

Aan het eind van de middag en ook ’s avonds zal “ ’t Noorden” zorgen voor de inwendige mens.

Zaterdagavond wordt het zomerfeest afgesloten met een grandioze feestavond.

Iedereen wordt 20.30 uur verwacht in de tent om de nieuwe koningsparen te verwelkomen en hen het allerbeste te wensen voor het komende jaar.

Deze avond treedt de band:  “Hike” op!

We hopen op een spetterende avond waar we dit zomerfeest mee kunnen afsluiten.

Op maandag 26 augustus gaan we vanaf 9.00 uur beginnen met opbouwen/klaarzetten voor het zomerfeest en op maandag 1 september  om 19.00 uur gaan we alles in en rond de Ringkamp weer op ruimen.

Zoals je kunt begrijpen kunnen we ieders hulp goed gebruiken bij het opbouwen/klaarzetten en uiteindelijk ook bij het opruimen van het zomerfeest en hierbij is het dan ook:“Völle hande maakt licht wark”