Huiskamertoneel ‘Boerenbont en rode lampjes’

Al een aantal jaren brengt toneelvereniging ‘De Hoart’ in het voorjaar, het huiskamertoneel in verenigingsgebouw ‘De Ringkamp’. In de grote zaal van ‘De Ringkamp’ wordt dan het podium opgebouwd, honderd stoelen klaar gezet en wordt er op de zaterdagavond en een zondagmiddag een toneelstuk opgevoerd. De bezoekers zitten op korte afstand van het podium, waardoor ook de mimiek op de gezichten van de spelers extra goed te zien is. Een warm, knus gebeuren vandaar de benaming “huiskamertoneel.

Voorgaande jaren bracht de vereniging  de ‘stukken ‘De zwarte hengst’ ‘Baokman en Baokman’  ‘Koestukken 7’ en vorig jaar ‘Tijdrimpels uit het verleden’ als huiskamertoneel voor het voetlicht.
Voor het huiskamer toneel dat zaterdag 30 en zondag 31 maart wordt opgevoerd is gekozen voor het toneelstuk ‘Boerenbont en rode lampjes’, geschreven door Carl Slotboom en geregisseerd door Jeanette Mengers.

Dolly en Betty, 2 prostituees, wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren. Als Henderik Buitendijk, een naïeve boerenjongen, die voor zijn bemoeizuchtige schoonmoeder op de vlucht is, de kamer huurt durven de beide dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze maken hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Wanneer er dan klanten komen en Henderik ontmoeten, worden de gesprekken wel zeer verwarrend.
Inmiddels is de schoonmoeder van Henderik achter zijn verblijfplaats gekomen en huurt, samen met haar dochter Klaartje, de verloofde van Henderik, ook een kamer bij de beide dames.
Wim, een klant van Betty die denkt dat Klaartje een nieuwe prostituee is, belandt na veel verwarring uiteindelijk met haar in het hemelbed.
Tenslotte komt Klaartje achter de beweegredenen van Henderik’s vlucht en komt alles toch nog goed.

Het huiskamertoneel begint zaterdagavond om acht uur en zondagmiddag om twee uur. Beide keren is de zaal een half uur van tevoren open. Vanwege het beperkte aantal plaatsen zijn er kaarten in de voorverkoop te verkrijgen bij Installatie- en reparatiebedrijf Luiten verkrijgbaar en in verband met de beperkte openingstijden daar ook telefonisch te reserveren. De kaarten kosten € 7,50, inclusief een kop koffie of thee.