Huiskamertoneel door omstandigheden afgelast

Het eerder aangekondigde huiskamertoneel op 1 en 2 april in verenigingsgebouw de Ringkamp gaat niet door. Het plotseling overlijden van Geert Vreeman heeft de spelersgroep van toneelvereniging “De Haort” doen besluiten om de opvoering van het toneelstuk “Tijdrimpels uit het verleden” niet door te laten gaan. Ook de overige geplande opvoeringen van dit toneelstuk zijn gecanceld.

Maandag kwam de spelersgroep van toneelvereniging “De Haort” bij elkaar. Deze keer niet om te oefenen voor het huiskamertoneel dat gepland stond voor 1 en 2 april, maar om met elkaar stil te staan bij het plotseling overlijden van Geert Vreeman. Geschokt door dit nieuws waren de spelers van het toneelstuk “Tijdrimpels uit het verleden” het er unaniem over eens, dat de geplande opvoeringen van het stuk, uit respect, moeten worden afgeblazen.

Geert Vreeman was de nestor voor het toneel op de Haart. Eerst als speler en regisseur bij toneelvereniging Plato. Later, toen deze toneelvereniging samen met toneelvereniging Ons Genoegen, begon met het opvoeren van openluchtspelen, speelde Geert in 1995, de rol van de “kippenkearl” in “Het beloofde land”.
In 1999 voerden de toneelverenigingen het openluchtspel, “de Kozakken komt” op, dit keer onder regie van Geert Vreeman. Ook de volgende openluchtspelen “Indiëgangers” (2003), “De Moffenmeid” (2007), “’t Jödenkind” (2011) en “De deserteur”(2015) werden onder regie van Geert een groot succes en zetten het openluchtspel Haart, tot ver in de omtrek op de kaart.

Naast zijn inspanningen voor het toneel en openluchtspel op de Haart regisseerde Geert Vreeman ook bij andere toneelverenigingen. Hij heeft veel van de huidige spelers, de kunst van het toneelspelen geleerd, ze gestimuleerd, gemotiveerd en ze meegegeven er ook vooral zelf van te genieten.