’t Zunnekuuksken, 25 jaar voor en door De Haart (e.o.)

uitnodiging zunnekuuksken31 januari viert peuterspeelzaal ’t Zunnekuuksken op De Haart haar 25 jaar bestaan.
Van 10 tot 12.30 uur is er een open huis op de locatie van de peuterspeelzaal in basisschool ’t Möllenveld, Haartseweg 12a te Aalten.

In 1989 besloten Haarts Belang, basisschool ’t Möllenveld en enkele Haartse ouders dat het tijd werd voor een peuterspeelzaal op De Haart. Met hard werken en veel gemeenschapszin opende ’t Zunnekuuksken in januari 1990 haar deuren in jongerencentrum Atlantic.
Het werken in Atlantic was een uitdaging, het gebouw, ingericht voor een heel andere doelgroep, moest elke morgen opnieuw worden ingericht met aangepast meubilair en speelgoed. Dankzij de vele vrijwilligers lukte het steeds weer een gezellige ruimte te creëren.
Toen er in 2003 ruimte kwam op basisschool ’t Möllenveld, maakte ’t Zunnekuuksken daar dankbaar gebruik van. Vanaf toen konden Haartse kinderen in een veilige, aangepaste ruimte spelen en zich ontwikkelen. ’t Zunnekuuksken sloot zich aan bij de fusie van de Aaltense peuterspeelzalen STAP. Sinds 2014 valt ’t Zunnekuuksken onder stichting OP PAD.
Ruim 250 kinderen bezochten in de afgelopen 25 jaar ’t Zunnekuuksken. Inmiddels is ook de tweede generatie kinderen begonnen.
Helaas gaat de krimp ook niet ongemerkt aan ’t Zunnekuuksken voorbij. Op dit moment is de peuterspeelzaal op maandag- en vrijdagmorgen geopend en bezoeken tien kinderen ’t Zunnekuuksken. Deze gezellige groep heeft alle ruimte om heerlijk te spelen in de diverse ontwikkelingsgerichte hoeken van het lokaal; in de speelzaal en buiten is er volop gelegenheid voor bewegingsspel.

In de loop der jaren hebben bijna alle mensen op De Haart en velen uit Miste of ’t Woold, wel op de één of andere manier een bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de peuterspeelzaal. Velen waren donateur of vrijwilliger, hielpen met klusjes, zaten in het bestuur of de locatiecommissie. Vaak mochten de kinderen op bezoek komen bij een boerderij of kwamen er dieren op de peuterspeelzaal. Kinderen maakten spelenderwijs kennis met diverse beroepen; zoals kapper, timmerman, bloemist, apothekersassistente, opticien, tuinman, muzikant of kunstschilder.

Om de gemeenschap te bedanken voor hun inzet opent ’t Zunnekuuksen voor één keer op zaterdagmorgen haar deuren. Ook dit keer staan weer veel Haartse bedrijven paraat om mee te helpen. Er zijn oa. optredens van Haortse Herrie, clown Muts zorgt voor de vrolijke noot, bij de Kookmuts kunnen de kinderen leren hoe je een cupcake zo mooi mogelijk maakt en de Haartse fotoclub zorgt voor prachtige foto’s. Het feest wordt afgesloten met een echte disco.
Iedereen is van harte welkom op deze open morgen.

Informatie over ’t Zunnekuuksken vindt u op www.peuterspeelzalenoppad.nl

Op de foto ziet u Liny Jenjubileum foto kranttink, één van de oprichters en eerste bestuursleden met haar dochter Melonda, één van de kinderen uit de eerste groep en haar kleinzoon Silvijn, het eerste kind uit de volgende generatie. Silvijn is één van de kinderen die op dit moment ’t Zunnekuuksken bezoeken.