29 en 30 maart Voorjaarstoneel wordt huiskamertoneel

Het traditionele voorjaarstoneel waarvan de organisatie voorheen in handen was van oranjevereniging Ons Genoegen is vorig jaar voor het eerst ingericht als huiskamertoneel. Het is een knusse huiskamersetting, waarbij het aantal stoelen beperkt is. De ervaringen vorig jaar waren erg positief.
In overleg met toneelvereniging Plato en toneelvereniging Ons Genoegen heeft de Oranjevereniging besloten om deze huiskamersetting in de toekomst voort te zetten.
Ook is er besloten om de organisatie van het huiskamertoneel in handen te geven van deze toneelverenigingen. Toneelvereniging Plato en toneelvereniging Ons Genoegen mogen u dan ook van harte uitnodigen voor het stuk “De zon tegemoet”.

_DSC1155-bewerktWe gaan terug in de tijd toen het Nederlandse leger nog genoeg straaljagers in bezit had. Uit het gezin Roodselaar: weduwe met twee zoons en een dochter, is zoon Frank blind geraakt door uit een neergestort vliegtuig zijn vriend Kees, die ook piloot is, te redden. Is die blindheid blijvend?

Als dan de liefde ook nog in het gedrang komt met zijn broer die ook verliefd is op hetzelfde meisje wordt het er niet makkelijker op voor de familie. Gelukkig is er altijd nog Anna die huisvriendin die altijd optimistisch blijft. Misschien toch de zon tegemoet.

Rolverdeling:
Mevrouw Roodselaar                    Erica Wikkerink
Zoon Jan                                          Thijs ter Maat
Zoon Frank                                      Roy Schutte
Dochter Betty                                  Laura Til
Susie van Beunswijk                       Marian Langeler
Hannie Langstra                              Annemieke Ormel
Majoor Merendaal                          Benno Prange
Kees de Bie                                       Harm te Winkel
Anna Huisvriendin (werkster)         Ina Hoitink

Regie:                                                Geert Vreeman
Soufleur                                            Jan Heusinkveld
Toneelmeester                                 Gerda te Winkel
Grime en decor                                leden van Toneel Ons Genoegen en Plato

1e bedrijf             zomer, 2 scenes, 2e 3 uur later
2e bedrijf             3 weken later, 2 scenes, 2e avond van dezelfde dag
3e bedrijf             2 scenes, 2e scene 3 uur later

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op 17 maart bij firma Luiten, Haartseweg 14. Een toegangskaartje inclusief koffie of thee kost € 5,- per persoon. Dit geldt ook voor de leden van Oranjevereniging Ons Genoegen en de Ringkamp. Wees er op tijd bij want het aantal kaarten is beperkt.

Aanvang huiskamertoneel
Zaterdagavond 29 maart om 20:00 uur
Zondagmiddag 30 maart om 14:00 uur